Program: Luni - Vineri: 8:00 - 20:00
fizio.kinetik.tm@gmail.com

Băi Galvanice

Clinica de fizioterapie si kinetoterapie - FizioKinetic - Timisoara

Tratament Băi Galvanice Timisoara

Băi Galvanice

Tratament Baie Galvanica in Timisoara

Baie Galvanica 4 celulara

      Reprezinta cea mai simpla forma de terapie bazata pe curent electric, dar si cea mai veche. Procedura de electroterapie, folosita in medicina fizica si recuperatorie, este un procedeu care are ca agent terapeutic curentul electric continuu, cu o tensiune de 50-60 volti, dar de intensitate slaba.

      Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundati in cuve pline cu apa. Pacientul introduce membrele superioare sau inferioare sau toate cele patru membre in cuve, in jur de 15-20 de minute.

      Curentul continuu sau curentul galvanic are ca principale actiuni: cele de tip analgetic (sub polul pozitiv, prin cresterea sensibilitatii tactile si dureroase) si cele de tip excitomotor (sub polul negativ, prin cresterea excitabilitatii fibrelor motorii).

      Datorita efectului local activator al circulatiei sanguine, al stimularii secretiei cutanate de histamina, cu efect vasodilatator, dar si datorita efectului antialgic (de micsorare a pragului perceptiei dureroase), baile galvanice isi gasesc o larga intrebuintare, in special in tratarea bolilor reumatismale, dar si a tulburarilor de circulatie periferica (arterite, maladia Raynaud, etc).

      Este contraindicata aceasta procedura persoanelor care prezinta leziuni cutanate: rani deschide, eczeme, ulcer varicos, dermatita.

 

      Indicatiile galvanoterapiei sunt multiple:

  • afectiuni ale sistemului nervos: nevralgii si nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale, dentare; pareze, paralizii (de membre, faciale)
  • afectiuni ale aparatului locomotor: reumatice (mialgii, tendinite, tenosinovite, bursite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite cu diverse localizari, poliartrita reumatoida, spondilita ankilopoietica in perioadele de remisiune) si posttraumatice ( contuzii, entorse, luxatii, fracturi)
  • afectiuni ale aparatului cardiovascular: tulburari de circulatie periferica-arteriopatii obliterante(stadii I-II), acrocianoza, boala Raynaud.

afectiuni dermatologice: acnee, cicatrici cheloide, eczeme.

Programează o consultație

Programeaza o consultatie de fizioterapie sau kinetoterapie
0771240389
Programeaza
Clinica FizioKinetic Timișoara - Recuperare medicala
0771240389
closearrow-circle-o-downchevron-downellipsis-vphone-handsetmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram