Program: Luni - Vineri: 8:00 - 20:00
fizio.kinetik.tm@gmail.com

Kinetoterapie

Clinica de fizioterapie si kinetoterapie - FizioKinetic - Timisoara

Tratament Kinetoterapie Timisoara

Kinetoterapie

Tratament Kinetoterapie Timisoara    

Kinetoterapia sau terapia prin miscare reprezinta un tip de gimnastica medicala, care prin intermediul unor tehnici si metode, duce la restaurea unor functii pierdute sau deficientelor  unor segmente ale corpului uman, afectate de boala sau de traumatisme. Scopul kinetoterapiei este de a restaura capacitatea functionala.
     Acesta tehnica de recuperare medicala o aplicam în urma unei evaluari  functionale a capacitatii sau a limitarilor pacientului. Metodele si exercitiile pe care le utilizam în procesul de recuperare sunt stabilite în functie  de tipul de afectiune cu care a fost diagnosticat pacientul, precum si de gradul de suportabilitate al acestuia. Astfel, cream un program individualizat pentru fiecare pacient, în asa fel încât sa tratam afectiunea deja instalata si sa prevenim evolutia acesteia. Monitorizam pacientii în mod continuu pentru reusita tratamentului.

Cand este  kinetoterapia necesara?

     Kinetoterapia este necesară ori de cate ori se constată dezaliniamente posturale în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului. Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.

    În situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru recuperarea funcţiilor afectate. De asemenea, în cazul afecţiunilor neurologice doar prin adăugarea kinetoterapiei la celelalte tratamente instituite se pot viza ameliorări. Kinetoterapia este de asemenea necesară pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, pregătirea unui tonus general bun şi echilibrat pentru sarcina fiind un obiectiv foarte important. În timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita naşterea, iar după naştere aceasta permite o revenire rapidă la valorile normale de tonus general echilibrat.
     Patologia specifică sportivă şi accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reinserare în activitate a sportivilor.
    Patologia coloanei vertebrale reprezintă un procentaj foarte important din cazuistica kinetoterapiei. Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, în central atenţiei aflându-se echilibrul functional musculo-articular

 

Care sunt rezultatele?


 • Refacerea forţei musculare;
  • Ameliorarea funcţiei de coordonare;
  • Corectarea posturii şi alineamentului corpului;
  • Reeducarea sensibilităţii;
  • Creşterea mobilităţii articulare;
  • Recuperarea postoperatorie.

Programează o consultație

Programeaza o consultatie de fizioterapie sau kinetoterapie
0771240389
Programeaza
Clinica FizioKinetic Timișoara - Recuperare medicala
0771240389
closearrow-circle-o-downchevron-downellipsis-vphone-handsetmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram