Program: Luni - Vineri: 8:00 - 20:00
fizio.kinetik.tm@gmail.com

Masaj

Clinica de fizioterapie si kinetoterapie - FizioKinetic - Timisoara

Tratament Masaj Timisoara

Masaj

     Masajul de relaxare este un masaj nedureros, cu rol de a mobiliza tesutul muscular si fascial ceea ce ofera corpului mobilitate si elasticitate, avand de asemenea rol in reducerea nivelului de stres si ameliorarea somnului.

     Masajul terapeutic ofera corpului relaxare, însă are ca scop tratarea afecțiunilor prin aplicarea de presiuni controlate pe zonele dureroase cu un efect analgezic.

     In timp ce masajul terapeutic este deseori relaxant, scopul final al sesiunilor de masaj difera in functie de afectiunea tratata. De exemplu, o persoana care merge la kinetoterapeut pentru recuperarea de dupa o accidentare trebuie sa mearga si la masaj in scopul relaxarii musculare, al imbunatatirii tonusului muscular si al flexibilitatii. De asemenea, masajul este foarte important in durerile acute sau cronice de spate.

     Masajul terapeutic este o forma de tratament paramedicala, care se aplica pe zone tensionate, contracturi musculare, hipotrofii si atrofii musculare, cu scopul de a imbunatati mobilitatea si functionalitatea zonei afectate. Masajul terapeutic produce efecte analgezice locale cand tehnicile sunt executate intr-un ritm lent si prelungit si este contraindicat in procesele inflamatorii si hemoragice acute.

 

     Masajul limfatic (Drenaj limfatic)

     Corpul contine ganglioni limfatici in regiunea gatului, sanilor, abdomenului, zona inghinala si a genunchilor. Pentru a drena toxinele acumulate in sistemul circulator din aceste zone, apelam la drenajul limfatic – un masaj combinat cu presiuni usoare aplicate pe ganglionii limfatici. 

Drenajul limfatic asigura regenerarea profunda a organismului si acest lucru il recomanda in completarea procesului de recuperare postraumatic. 
Masajul limfatic este indicat pentru:

  • Imbunatatirea sistemului imunitar 
  • Combaterea senzatiei de picior greu (cauzata de sedentarism si deshidratare)
  • Ameliorarea calitatii somnului si a unor probleme circulatorii.

 

     Tipul de masaj de care ai nevoie se stabileste in functie de stilul de viata si afectiunea de care suferi. In general, o sesiune de masaje se intinde pe parcursul a 4-6 saptamani, insa acest lucru poate sa difere de la persoana la persoana.

Programează o consultație

Programeaza o consultatie de fizioterapie sau kinetoterapie
0771240389
Programeaza
Clinica FizioKinetic Timișoara - Recuperare medicala
0771240389
closearrow-circle-o-downchevron-downellipsis-vphone-handsetmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram